Beginnen aan #Boek10

Ik hou van schrijven, obviously, maar ik heb er ook één heel groot probleem mee. Als ik eenmaal op gang ben, kan ik er niet mee ophouden. Als ik ermee opgehouden ben, kan ik maar niet op gang komen. ???? Aan het eind van dit jaar hoop ik weer een nieuwe roman in de winkel te hebben liggen, maar ja… dan moet ik wel eerst beginnen. Het idee heeft in mijn hoofd al redelijk vaste vorm, wat fijn is. Maar ik merk dat het me moeite kost om mijn ritme terug te vinden na vorig jaar vooral bezig te zijn geweest met de boekverfilming van Zwaar verliefd!

Ook al ben ik nog zo enthousiast over het idee voor mijn aankomende feelgoodroman, als het op schrijven aan kwam, moest ik me er vaak echt toe zetten. Ik heb dan ook lang niet geproduceerd wat ik hoopte qua hoeveelheid tekst, en ik vroeg me soms af hoe dat nu verder moest. Als het zo moeizaam zou blijven gaan, zouden er hierna dan nog wel nieuwe ideeën komen? Maar… inmiddels kom ik steeds beter in het verhaal en de ideeën voor de invulling blijven gestaag komen. En zoals altijd als ik lekker op gang ben met een boek, heeft zich een nieuw idee aangediend.

Creativiteit komt niet op gang door erop te zitten wachten.

Ik zeg het zo vaak, en het is echt waar: creativiteit komt niet op gang door erop te zitten wachten. Je moet aan het werk gaan om het op te wekken.

Als je jezelf dus lang genoeg aan het werk schopt, komt er echt een moment dat je niet alleen naar inspiratie zoekt, maar dat het jou ook weer weet te vinden. De afgelopen weken heb ik ook al drie nieuwe boekideeën met Priscilla uitgewerkt, dus voorlopig zit ik niet om werk verlegen. Klein probleempje: hoe kom ik aan tijd genoeg om het allemaal te schrijven? Kon ik mezelf maar in turboschrijfstand zetten. Helaas zit er niets anders op dan alle ideeën een warm welkom te geven en er één voor één mee aan het werk te gaan. Ik heb er zin in.