Een nieuwe naam

Zussenboek 2 is op komst, we hebben een nieuwe uitgever, én we gaan schrijven onder een nieuwe naam: Céla van Gastel. We nemen geen pseudoniem om geheimzinnig te doen. We gebruiken onze eigen achternaam, en Céla is een combinatie van onze voornamen. Zo blijf je ons heel makkelijk vinden in de boekwinkel. Waarom dan toch een nieuwe naam? Het idee daarvoor is langzaam ontstaan.

Bij Zonder jou hebben we ook al overwogen om onder één naam te schrijven, maar na heel veel gesprekken daarover met ons uitgeefteam hebben we destijds toch besloten om gewoon allebei onze namen op de cover te zetten. De uitgever had hier een sterke voorkeur voor, en tussen al onze ideeën voor auteursnamen zat voor ons gevoel nog niet die ene juiste naam. Toch bleef het in ons achterhoofd rondspelen, en bleven we door de jaren heen brainstormen. En zo’n twee jaar geleden kwam daar zomaar opeens Céla uit. Allebei voelden we direct dat dit perfect was.

Een derde zus, die ontstaat waar onze schrijfstijlen samenkomen.

We horen vaak dat lezers niet kunnen onderscheiden welke delen van ons boek door wie geschreven zijn. Wij denken dat dat komt omdat de hoofdstukken zo vaak tussen ons heen en weer gaan, dat er een stem van ons samen ontstaat, in plaats van twee stemmen die samen, maar toch los van elkaar een verhaal vertellen. Bij die visie past het mooi om ook onder één naam te schrijven. Als een soort derde zus, die ontstaat waar onze schrijfstijlen samenkomen. 

Daarnaast staat het ook een stuk opgeruimder op de cover. Een praktische reden, maar voor ons toch ook een belangrijke. ‘Chantal en Priscilla van Gastel’ neemt toch al snel een flink stuk van het omslagontwerp in. Céla is simpeler en krachtiger, waardoor de focus op het verhaal komt te liggen. Waar het hoort!

We hopen dat je snel gewend bent aan onze nieuwe naam! Je kunt ons vanaf nu ook onder de naam Céla van Gastel vinden op Instagram en Facebook. Hoe we precies op de naam Céla gekomen zijn, zie je in onderstaande animatie!