Geknipt voor jou

Hannah dacht dat ze het ideale opstapje naar haar droombaan had gevonden toen ze ging werken als assistente van de befaamde modeontwerpster Anna Lee. Maar de werkelijkheid valt vies tegen als ze op de meest onmogelijke tijden de raarste klusjes moet opknappen. Door een rare samenloop van omstandigheden ontmoet ze Frank, nadat ze zijn zoontje heeft opgehaald van het kinderdagverblijf, wat hij haar niet bepaald in dank afneemt. Hannah en Frank mogen elkaar helemaal niet. Maar elkaar met rust laten, dat wil ook niet echt lukken.

Vlak voor haar dertigste verjaardag staat Hannah voor een paar gigantische keuzes.

Hannah was vastbesloten om het helemaal te gaan maken toen ze ging werken voor de wereldberoemde modeontwerpster Anna Lee. Nu is ze bijna dertig en het enige wat ze maakt zijn de zomen in andermans ontwerpen. Niet precies hoe ze het voor zich zag.

Dan komt Frank op haar pad, een even zo charmante als arrogante advocaat. Hij laat haar niet met rust nadat ze per toeval zijn zoontje moest ophalen bij het kinderdagverblijf. Zijn continue mailtjes werken Hannah op de zenuwen, maar maken ook iets meer bij haar los.


Als hij haar dan ook nog te hulp schiet als de situatie op haar werk volledig escaleert, nemen haar gevoelens de overhand. Maar Frank is getrouwd, en heeft een kind. Ze kan toch niet echt voor hem vallen?

Vlak voor haar dertigste verjaardag staat Hannah voor gigantische keuzes in haar leven. Moet ze blijven ploeteren in de hoop dat haar baas haar talent eindelijk opmerkt? Of is het nu toch echt tijd om haar grootste droom op te geven?

Verschenen in 2010Inspiratie voor dit boek

Geknipt voor jou is mijn derde roman, maar het idee kwam al toen ik nog maar net begonnen was met mijn tweede boek Zwaar beproefd! Ik was met mijn toenmalige redacteur op een event in Amsterdam en had haar net verteld dat ik aan een vervolg over Isa en Ruben werkte en dat dit heel goed vorderde. Op de terugweg naar huis vertelde mijn zus me over een raar telefoontje dat ze onder werktijd gekregen had. Ze had meerdere oproepen gemist van een onbekend nummer. In de lunchpauze luisterde ze haar voicemail af, waarop het dringende verzoek ingesproken was om haar zoontje Sven van het kinderdagverblijf op te halen, omdat hij plotseling ziek geworden was. Mijn zus belde meteen terug om duidelijk te maken dat zij geen zoontje heeft. Ze hadden een verkeerd nummer gebeld, iets waarvan de kleuterleidster niet bepaald snel overtuigd raakte. Ze hield vol dat het nummer klopte. Omdat mijn zus toch echt zeker wist, dat ze niet zomaar een complete zwangerschap en bevalling verdrongen had, wist ze uiteindelijk de situatie duidelijk te maken en de medewerkster hing op, met een licht beschuldigend “Wie moet ik dan bellen?”


Mensen vragen mij vaak hoe ik mijn inspiratie voor boeken opdoe. Nou, dat gebeurt dus – heel simpel – tijdens dit soort gesprekken. In plaats van erom te lachen en het weer te vergeten, begin ik me af te vragen wat er zou gebeuren als je op een of andere manier toch dat jongetje op gaat halen. Op het moment dat ik mezelf die vraag stelde, was Geknipt voor jou geboren en hoefde ik alleen nog maar te gaan zitten om te schrijven.

Ik had meteen Hannah voor ogen, een jonge, single vrouw die als PA van de onmogelijke modeontwerpster Anna Lee toch al gewend is om de meest vreemde klussen op te knappen.
Daarna volgde Frank al snel. De knappe, nogal arrogante vader van het jongetje dat Hannah tijdelijk onder haar hoede neemt.

Het eerste wat ik voor dit boek schreef, was een mailwisseling tussen deze twee personages, waarbij Hannah heel verontwaardigd was omdat Frank haar niet had bedankt voor haar goedbedoelde hulp. De toon tussen hen was meteen gezet. Ze konden elkaar duidelijk niet uitstaan, en hadden daar stiekem de grootste lol in. De woorden leken vanzelf uit mijn toetsenbord te vloeien. Het ene mailtje lokte het andere uit. Hannah en Frank waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Met veel plezier tikte ik moeiteloos bladzijden vol. De eerste 20.000 woorden stonden binnen no time op papier.

Ik zat zelfs zo in de flow dat ik overwoog om Geknipt voor jou mijn tweede boek te maken, en Isa en Ruben te bewaren voor boek drie. Mijn uitgever vond het qua timing beter om toch eerst Zwaar beproefd! te publiceren, dus na overleg hierover, besloot ik daarin mee te gaan en me weer vol te storten op het vervolg op mijn debuutroman. Maar het was een prettig gevoel te weten dat ik Hannah en Frank op me had wachten. Geen groot zwart gat als ik Isa en Ruben achter me moest laten. Ik dook meteen na het afronden van mijn tweede boek in mijn eerste stand alone.

Het verhaal groeide en groeide. Ik schreef afwisselend vanuit mannelijk en vrouwelijk perspectief, wat een interessante spanning oplevert. De personages leken het verhaal zó aan me cadeau te geven. Dat klinkt misschien raar, maar ik hoefde niet veel meer te doen dan luisteren naar Hannah en Frank. Ik kon niet wachten om achter mijn laptop te gaan zitten, zodat ik hen aan het woord kon laten. Ik wilde dat ze elkaar zouden krijgen. Ik werd Hannah en ik werd Frank. Het is misschien wel het leukste schrijfproces dat ik ooit gehad heb, omdat het amper moeite koste en een en al plezier was.

Het verhaal speelt zich af vlak voor Hannah’s dertigste verjaardag. Ze vraagt zich af of ze wel genoeg bereikt heeft in haar leven, of ze wel doet wat ze écht wil, of het haar gaat lukken om haar dromen waar te maken. Haar werk dat zo veelbelovend leek, valt behoorlijk tegen en haar relaties zijn steeds van korte duur.
Tijdens het intensieve mailcontact tussen Hannah en Frank wordt al snel duidelijk dat deze twee mensen eigenlijk geknipt voor elkaar zijn, maar Hannah heeft een groot probleem. Frank heeft een zoontje, en is getrouwd. Dat houdt hem echter niet tegen om haar het hoofd op hol te brengen. Dan ontpopt hij zich ook nog als redder in nood als Hannah in een groot conflict met Anna Lee belandt. Frank begint steeds meer de ideale man te lijken, op dat ene detail na. Hannah’s grenzen beginnen te vervagen. Hoe ver zal ze gaan?