Ik wist het

Van de ene dag op de andere zegt Mia haar baan in de marketing op, om haar eigen bloemenwinkel te beginnen in een oud, vervallen pandje op een charmant, maar niet bepaald drukbezocht stationsplein. Zodra ze deze stap zet, fluistert haar intuïtie haar steeds vaker toe wat ze moet doen.  De magie van de bloemen brengt haar meer dan ze ooit had kunnen denken.

Een betoverend verhaal over liefde, vriendschap en geloven in jezelf.

Mia Robbins is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het hippe en drukke nieuwe deel van het centrum, maar op het idyllische stationsplein dat al in haar jeugd haar hart gestolen heeft. Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze verwachtte. Ze ontmoet Feo, die met zijn foodtruck tegenover haar winkel komt staan. Hij is ondernemend en levenslustig. De man van wie ze – letterlijk – altijd gedroomd heeft. En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar.

Al snel wordt Mia de levens in gezogen van iedereen om haar heen. Als een magneet trekt ze bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die veelzeggend De Haai genoemd wordt. Hij heeft zijn eigen binding met het winkelplein en naar een bijzonder verhaal is hij altijd op zoek.
Durft Mia haar gevoel te blijven volgen, ook als dit meer van haar vraagt dan ze zich ooit had kunnen voorstellen? Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? En hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt?

Verschenen in 2014Inspiratie voor dit boek

Met elk boek doe ik mijn uiterste best om iets nieuws te brengen, en mijn lezers te verrassen. Het idee om een boek te schrijven met een vleugje betovering erin hield me al een hele tijd bezig. Ik moest alleen nog het juiste verhaal vinden, waarin een klein beetje magie goed tot zijn recht zou komen.

In Ik wist het begint Mia haar eigen bloemenwinkel op het idyllische winkelplein dat al in haar jeugd haar hart heeft gestolen. Én ze ontmoet Feo, die vanuit een oude bestelbus tosti’s verkoopt op het plein en die ze meteen herkent als de mysterieuze man die regelmatig in haar zeer levendige dromen opduikt.

Ik heb met zoveel plezier over Mia geschreven! Ze is eigenzinnig en niet bang om buiten de gebaande paden te treden en haar hart te volgen. Ze heeft altijd een oersterke intuïtie gehad en naarmate ze in het boek dichter bij zichzelf komt door te doen waar ze het meest van houdt, groeit die intuïtie uit tot een bijzondere gave die steeds bepalender wordt in haar leven.

Mijn inspiratie voor Mia’s gave is deels voortgekomen uit mijn eigen leven. Het volgen van mijn intuïtie heeft voor mij namelijk best goed uitgepakt. Mijn schrijfcarrière heb ik te danken aan een reeks van losstaande gebeurtenissen die samen een heel gelukkige uitkomst hadden. Stel dat ik ergens een andere keuze gemaakt had, zou de uitkomst dan hetzelfde geweest zijn?
En stel dat ik het allemaal vantevoren geweten had? Had ik dan nog even hard gewerkt om mijn doelen te behalen, of zou ik achterover geleund hebben en was het dan juist allemaal anders gelopen? Natuurlijk zijn er geen échte antwoorden op deze vragen te geven, maar in een boek kun je je fantasie de vrije loop laten. En dat heb ik met veel plezier gedaan.

Dat Mia een eigen bloemenwinkel zou hebben, bedacht ik later pas. Ik zag haar eerst voor me in een functie op kantoor, waar ze niet op haar plek was omdat ze anders was dan haar collega’s. Maar al snel merkte ik dat er iets aan haar verhaal ontbrak. Ik besteedde veel tijd aan het verkennen van Mia’s karakter en het beeld van haar in de bloemenwinkel had ik opeens zo scherp voor ogen, dat het vanaf dat moment vaststond dat dit de setting van mijn verhaal zou worden. De bloemen spraken meteen enorm tot mijn verbeelding.

Een ander element waar ik in dit boek mee wilde spelen, was de mannelijke hoofdrol. Niet één, maar twee in dit geval! Meestal worden mijn boeken gedragen door een ijzersterke, mannelijke hoofdpersoon. Een fantastische droomman, zoals bijvoorbeeld Ruben. Vanaf het begin is het wel duidelijk dat Isa nooit écht voor iemand anders zou vallen. Al is er heus wel concurrentie, je voelt als lezer aan dat niemand aan Ruben kan tippen.

In Ik wist het heeft Mia dat gevoel meteen bij Feo. Ze heeft over hem gedroomd. Haar gave zegt haar dat hij de ware is. Maar dan verschijnt Axel in haar leven en deze twee mannen zijn aan elkaar gewaagd! Om ervoor te zorgen dat dit zo bleef en ik mijn eigen stiekeme voorkeur niet zou laten doorschemeren in het verhaal, heb ik mijn zus om hulp gevraagd. Zij is altijd de eerste die mijn verhaal leest en er feedback op geeft. Bij dit boek bedachten we iets nieuws. We splitsten ons op in Team Feo en Team Axel. Natuurlijk verraad ik niet welk team het mijne was. Maar als ik de neiging had om één van mijn mannelijke personages in de schaduw van de ander te zetten, dan was mijn zus er om hier meteen een stokje voor te steken. En zo heb ik een boek geschreven met twee fantastische mannen. Ze zijn allebei zó leuk en Mia gaat het knap lastig krijgen, kan ik je vertellen.

Ik hoop dat je heel erg zal genieten van Mia en haar prachtige bloemenwinkel met bijzondere klanten. Van Feo én Axel. Van Mia’s innemende werkneemster Viola en van Charlie, de kat waar Mia héle gesprekken mee voert. Hoe gaat Mia om met haar gave die haar opeens in lastige situaties brengt? En durft ze haar gevoel te volgen om de levens van de mensen om zich heen te beïnvloeden? Eén ding is zeker: er staat Mia veel te wachten. En ik hoop dat je het met veel plezier met haar zal meebeleven.