Roscoe

Het moment is daar dat we eindelijk het mysterieuze #zussenboek2 gaan inwisselen voor de echte titel van ons nieuwe boek. Het is altijd superspannend om een verhaal dat al die tijd in je eigen hoofd gespeeld heeft met de wereld te delen, en dat geldt zeker voor dit boek, dat Priscilla en ik recht uit ons hart geschreven hebben.  

VAARWEL ROSCOE is de titel van onze nieuwe roman.

De titel verraadt al dat ons boek draait om het verlies van een dierbare, maar vooral is het een verhaal over liefde, leven en hoop. Geschreven, zoals onze uitgever dat zo mooi zegt: “met een scherp oog voor de vele facetten van een mensenleven”.

De wereld is in shock als superster Roscoe Mulder plotseling overlijdt. Maar zijn verhaal eindigt daar niet.

Vaarwel Roscoe is een roman. Het heeft niet de spanning van Zonder jou, maar wel de indringende thematiek. Het is geen feelgood, maar als je van mijn boeken Zoek het maar uit en Ik wist het houdt, dan is dit zeker ook een boek voor jou. 

“De wereld is in shock als superster Roscoe Mulder plotseling overlijdt. Maar zijn verhaal eindigt daar niet.

Tegen wil en dank doorgebroken als superheld in een hitserie, zat Roscoe nog boordevol plannen en ideeën: schrijver wilde hij zijn, en fotograaf, en muzikant. Het verlies is groot, maar bij niemand komt de klap harder aan dan bij de twee belangrijkste mensen in het leven van Roscoe: zijn grote liefde Livia en zijn broer Rafael.

Terwijl er postzakken vol steunbetuigingen worden bezorgd en social media overstromen met berichten en speculaties van vriend en vijand, proberen Rafael en Livia grip te krijgen op hun verdriet. Via hun herinneringen reconstrueren ze het leven van Roscoe, de man achter de artiest, een hypergevoelige jongen die worstelde met een neiging om alle leed van de wereld op zijn schouders te torsen. Hij stond altijd klaar voor iedereen en gunde iedereen een tweede kans, van hun weggelopen vader tot de zwerver op de hoek van de straat, maar was er wel genoeg oog voor hem?”

Ik ben ontzettend trots op deze roman. Vanaf het moment dat we de eerste woorden op papier zetten, werden we meegesleept door Roscoe en de mensen om hem heen. En nu kunnen we niet wachten tot jij hem ook kan leren kennen!