Zomerplannen

Deze week mocht ik eindelijk de titel van mijn nieuwe roman bekendmaken! Het was een hele opgave om het al die tijd voor me te houden. De titel lag namelijk al heel lang vast. Zodra de eerste ingeving voor dit boek in me opkwam (ongeveer een jaar geleden) bedacht ik er ook deze titel bij. En het was dus één van de eerste dingen aan dit boek die we concreet hadden. De keren dat ik me bijna via een tweet of een reactie op Facebook versprak, zijn dan ook inmiddels niet meer op één hand te tellen. Maar elke keer wist ik me net op tijd in te houden en maakte ik er heel bewust #boek6 van. En nu is het dan zover. Ik ga het gewoon zeggen. Mijn nieuwe roman Ik wist het verschijnt dit najaar!

Pfoe, dit najaar pas… Ik hoor het jullie al denken. Tja, het is een roerig jaar geweest. Op persoonlijk vlak was de tweede helft van 2013 erg pittig. Degenen die me volgen op social media of via mijn blogs weten hier al alles van. Het heeft ervoor gezorgd dat ik wat later kon starten met het schrijven dan ik zelf gewild had.
Daarnaast vond er een grote reorganisatie plaats bij mijn uitgever. The House of Books is nu een imprint van Dutch Media. De nieuwe situatie brengt nieuwe vooruitzichten voor mij als auteur, waar ik zeer positief tegenaan kijk. Maar er is ook veel veranderd binnen mijn uitgeefteam. Veel mensen met wie ik de afgelopen jaren met veel plezier heb gewerkt, zijn vertrokken: sommigen op eigen initiatief, anderen door de reorganisatie gedwongen.

Mijn nieuwe roman Ik wist het verschijnt dit najaar!

Dit alles brengt een periode van overgang met zich mee, waarin iedereen moet wennen aan de nieuwe setting. Ik moet mijn nieuwe uitgeefteam leren kennen en zij moeten zich verdiepen in mij. Het heeft tijd nodig om weer helemaal op elkaar ingespeeld te raken. Ik vind het niet wenselijk om in die toestand, waarin er zoveel hectiek en onrust heerst, ook de druk van deadlines en de marketing van een nieuwe roman op me te nemen. Dus hebben we de tijd genomen. En daar ben ik nu heel blij mee, want de rust is langzaam teruggekeerd. De uitgeverij is verhuisd naar een nieuw pand in Amsterdam, ik heb iedereen ontmoet en we hebben mooie plannen bedacht. En ondertussen heb ik het plezier in het schrijven kunnen bewaren. En dat is zó belangrijk, want wat is dit boek leuk en wat zou het zonde geweest zijn als ik het tussen alle bedrijven door in sneltreinvaart had moeten afronden.

Maar goed, genoeg achtergrond, terug naar de kern die voor jullie het belangrijkste is. Wat zijn die mooie plannen dan precies? De roman gaat echt pas in het najaar verschijnen. Dat zal dus nog een poosje (on)geduldig afwachten worden. Maar ik laat jullie natuurlijk niet een hele zomer zonder leesvoer van mijn hand tegemoet gaan! Daarom presenteer ik jullie in juni “21 Zomers en andere verhalen”. Dit wordt een bundel waarin al mijn korte zomerverhalen bijeen gebracht zijn. (Ja! Ook Zomer in New York, voor iedereen die deze actienovelle vorige zomer heeft moeten missen.) Maar dat niet alleen!

In de zomerbundel treffen jullie een exclusieve preview aan van Ik wist het. En we hebben het hier over een lánge preview, waarin jullie kennismaken met Mia. Die wil je niet missen! Het zijn niet zomaar de eerste hoofdstukken van het nieuwe boek. Deze preview kan op zichzelf gelezen worden, maar vormt tegelijk de ultieme kick-off voor de roman.

Mia heeft een ijzersterke intuïtie. Dat wil niet zeggen dat ze er altijd even goed naar luistert. Na jarenlang haar hoofd gevolgd te hebben, doet ze nu eindelijk wat haar hart haar ingeeft. Ze opent haar eigen bloemenwinkel. Maar dan begint die intuïtie plotseling enorm op te spelen. 

Deze zomer kunnen jullie dus genieten van mijn vijf zwoele zomerverhalen: 21 Zomers, Roxy’s Roadtrip, Afleiding, Het Vertrek en Zomer in New York. Én van het eerste deel van mijn nieuwe roman Ik wist het. Deze bundel mag echt niet aan je collectie ontbreken. En voor je het weet, is het dan alweer najaar en ligt die nieuwe roman in de winkel!