Zwaar beproefd!

Isa is nog steeds Zwaar verliefd! Maar nu wordt het serieus. Ze gaat samenwonen met Ruben. Ze wil niets liever dan elke avond naast hem in slaap vallen, maar haar onzekerheid zit haar nog steeds in de weg. Hoe zorgt ze er bijvoorbeeld voor dat ze de volgende ochtend ook een beetje aantrekkelijk naast hem wakker wordt? Al snel komt Isa erachter dat samenwonen betekent dat Ruben alles van haar te zien krijgt. En of ze daar nu klaar voor is?

Isa gaat samenwonen met Ruben. Maar is ze daar wel klaar voor?

Het is een beetje onwerkelijk dat het gaat gebeuren. Maar mijn bijna lege woonkamer bewijst dat het allemaal echt waar is. Ik kijk naar mijn oude bank die eenzaam in de kale ruimte staat en denk aan alle filmmiddagjes met Floor en Daph, aan de eerste keer dat ik met Ruben zoende. Ik voel me een beetje weemoedig als ik de trap oploop en elk geluid dat ik maak hol hoor weerkaatsen. Lege kamers, lege kasten, lege muren. Het is een opvallend contrast met hoe ik me voel. Als ik in bed lig, kan ik er niet van slapen. Een hoofd vol gedachten, een hart vol verwachting. Ik staar in het donker en kan alleen maar aan Ruben denken en aan hoe het straks zal zijn.’

Isa en Ruben zijn stapelverliefd en kunnen hun geluk niet op nu ze gaan samenwonen.


En Isa is eindelijk een beetje gewend aan het idee dat Rubens waanzinnig aantrekkelijke verschijning nu echt ‘bij haar’ hoort. Maar dan gaat Ruben samenwerken met zijn knappe ex-vriendin en maakt Isa steeds langere dagen in de dierenartsenpraktijk. Ze leert veel van haar nieuwe baas Hugo die haar bij een ingewikkelde operatie betrekt. Ruben en Isa zien elkaar alleen nog als ze ‘s avonds bij elkaar in bed ploffen en zo krijgt jaloezie de overhand. Is hun relatie bestand tegen opdringerige collega’s? En wanneer durft Isa nou eindelijk eens honderd procent zichzelf te zijn bij Ruben?

Verschenen in 2009Inspiratie voor dit boek

(Pas op: dit verhaal bevat spoilers over het eerste deel in de reeks: Zwaar verliefd!)

Toen ik Zwaar verliefd! voltooide, speelde het idee om er een vervolg op te schrijven al door mijn hoofd. Het verhaal over Isa en Ruben stopte niet op het moment dat ze een happy couple waren, eigenlijk begint het daar pas. Ik was dus simpelweg niet klaar met dit verhaal.

In de beginfase van een verliefdheid is het de normaalste zaak van de wereld om je ietsje beter voor te doen dan je bent. Wie wil zich bij een nieuwe liefde niet van de beste kant laten zien? Maar wat gebeurt er als je net als Isa, zo bang bent om jezelf te zijn in je relatie dat je jezelf er een beetje in verliest? Hoelang kan dat goed blijven gaan? En hoewel die in deel één nog niet aan het licht komen, heeft ook Ruben zo zijn eigen onzekerheden als het om Isa gaat. In deel twee wilde ik de relatie tussen Isa en Ruben verder uitdiepen en op de proef stellen.

Ook wilde ik Isa nog meer in de rol van dierenarts zien shinen. Dat betekende: nog meer research doen! Had ik in het eerste boek voornamelijk mijn eigen ervaringen met huisdieren beschreven, voor het tweede deel verdiepte ik me in een aangeboren hartafwijking, de persisterende ductus arteriosus van Botalli, afgekort: PDAB.
Ik nam contact op met een specialist die me hierover kon informeren en regelde dat ik een dag kon meelopen bij de plaatselijke dierenkliniek. Ik mocht me in operatiescrubs hijsen en woonde het spreekuur bij, volgde de routineklussen zoals urine- en bloedtesten, het maken van röntgenfoto’s, het verrichten van gebitsbehandelingen en ik volgde zelfs een operatie (castratie van een hond) op de voet. Normaal iets waar ik op tv liever bij weg zap, maar in de huid van Isa gekropen, kon ik het prima verdragen en nam ik elk detail op.

Isa ontdekt een zeldzame geboorteafwijking aan het hart van een pup, die met een ingewikkelde operatie verholpen kan worden. Daarvoor moet ze nauw samenwerken met Hugo, een briljante specialist cardiologie, die net de dierenkliniek heeft overgenomen van zijn vader. Als duidelijk wordt dat Hugo’s waardering voor Isa verder gaat dan hun gedeelde vakgebied, blijkt dat niet alleen Isa soms last heeft van onzekerheid. Hugo en Isa lijken de perfecte match voor elkaar. Hoe kan Ruben daar tegenop?

Hoe gek ze ook op elkaar zijn, Isa en Ruben hebben veel te doorstaan in dit boek. Zullen ze sterker uit de strijd komen of uit elkaar drijven? Hoe zit het met de nieuwe liefde in het leven van Daphne? Hoe gaan Floor en Mas om met een onverwachte zwangerschap? Wie is de man op wie Stijn smoorverliefd geworden is? Zorgt Rubens ex Marleen voor nog meer ellende? En wat gebeurt er als die lieve Bo een vreselijk ongeluk krijgt? Kan Isa een tweede keer zijn leven redden?
Je leest het allemaal in Zwaar beproefd!